logo
RNTV Live

Vezi în ce condiții pot da polițiștii locali amenzi rutiere. Nu te lăsa păcălit

Poliția Locală face angajări! Vezi ce salariu poți să primești
Oana Stoica

Competențele polițiștilor locali, în ceea ce privește sancțiunile aplicate șoferilor, au fost modificate. Astfel, dacă până acum agenții rutieri de poliție locală fotografiau o mașină parcată neregulamentar și trimiteau amenda prin poștă, acum nu mai este valabil acest lucru.

Agentul trebuie să aștepte lângă mașina respectivă, dacă conducătorul auto lipsește, dacă vrea să aplice o amendă. Polițiștii Locali nu mai pot aplica amenzi rutiere decât pe loc, atunci când constată o contravenție.

Reglementarea a fost stabilită de Curtea Supremă. „Doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate”, se arată în minuta Curţii Supreme.

Citeste mai mult: adev.ro/orxgzf

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor