logo
RNTV Live

Vezi care sunt criteriile pe baza cărora se mai poate elibera pașaportul temporar

Modificări importante la obținerea pașaportului temporar!
Oana Stoica

Care sunt criteriile pe baza cărora se mai eliberează pașaport temporar.

A trecut o săptămână de când  în vigoare a reglementărilor legislative referitoare la regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Sstfel eliberarea unui pașaport temporar se poate face într-un termen ce nu poate depăși 3 zile lucrătoare, doar în situații obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale.

Documentele care atestă situațiile prezentate, cu titlul exemplificativ, sunt următoarele:

Pentru motive de sănătate sunt acceptate:

– documente emise de autorităţile medicale, care consemnează necesitatea procurării unei medicaţii din străinătate, necesitatea efectuării unui tratament, a unor investigaţii sau proceduri medicale în străinătate de către solicitantul paşaportului.

– totodată, sunt luate în considerare documentele oficiale care indică faptul că persoana în cauză este programată la o entitate medicală din străinătate, la o anumită dată, pentru efectuarea unui tratament, a unor investigaţii sau a altor proceduri de acest gen.

Pentru motive familiale, solicitanții trebuie să prezinte documente din care rezultă că o persoană, cu care solicitantul paşaportului are legături de familie, se află într-unul din următoarele cazuri:

– în situaţia necesară şi urgentă de a urma un tratament sau de a efectua investigaţii sau proceduri medicale în străinătate ori de a i se procura medicaţie din străinătate

– în diverse situaţii de dificultate în străinătate, respectiv: deces, accidente, stare de arest, procese judecătoreşti,

– în situaţii în care este necesară asigurarea asistării sau reprezentării intereselor sale în străinătate

Pentru motive profesionale sunt necesare:

– documente emise de entităţi din ţară sau străinătate, din care rezultă necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate a solicitantului, în contextul exercitării atribuţiilor sale profesionale, participări la cursuri, conferinţe sau seminarii.

Este anunțul făcut astăzi de Șeful Direcției Generale de Pașapoarte, comisar-şef de poliţie Toancă Mirel. 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a eficientiza activitatea de eliberare a pașapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri.

Măsura este valabilă în Prahova și alte 30 de județe, până la 31 august.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor