logo
RNTV Live

Vești proaste! Codul portocaliu de ger ar putea fi prelungit și extins!

Cod galben de ninsori puternice şi viscol până mâine.Traficul greu de pe DN 1A,redirecţionat pe DN1. Recomandări
Ciprian Radu

Codul portocaliu de ger ar putea fi prelungit

Specialiștii au putea extinde avertizarea cod portocaliu de ger pentru toată țara! Totodată, codul ar putea fi prelungit până la finalul săptămânii. 

Clima a luat-o razna și simțit asta, din ce în ce mai mult! Toată iarna n-am avut… iarnă, însă, la finalul anotimpului, România e înghețată bocnă!

Și vârful gerului încă nu a venit.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii avertizării de frig pentru toată ţara. Gerul se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineaţa de joi, a anunţat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Valul de frig ce vine din Siberia se menţine până la finalul săptămânii în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade.

Dimineaţa de marţi şi cea de miercuri vor fi de-a dreptul arctice. Se vor înregistra temperaturi între -21 şi cel mult -11 grade Celsius în toată ţara.

Luăm în considerare posibilitatea ca miercuri dimineaţă să prelungim avertizarea pentru valul de frig persistent incluzând şi 2 martie, pentru că şi pe parcursul nopţii de miercuri spre joi şi joi spre vineri ne aşteptăm ca valul de frig să continue în Moldova, Dobrogea şi Muntenia”, a spus Elena Mateescu.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

În plus, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării.

Sursa: Digi 24

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor