logo
RNTV Live

Vești bune pentru șoferi : vom avea autostradă! Vezi cine s-a implicat în demararea lucrărilor/ VIDEO

Comarnic-Braşov
Oana Stoica

Despre autostrada Comarnic – Brașov, se vorbește de ani de zile. Nu a existat campanie electorală în care să nu se promită și această autostradă, extrem de necesară.

Cei care petrec cu orele pe DN1, în trafic, atunci când pleacă spre Valea Prahovei de sărbători, sau în week-end-uri, au cerut și ei această autostradă care ar fluidiza traficul pe cel mai aglomerat drum național din România.

Iată că anul acesta există posibilitatea ca primii 20 de kilometri de autostradă să intre în lucru. Senatorul PSD, Emanoil Savin a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor, dar și la primul ministru, pentru ca demararea lucrărilor să fie accelerată.

La începutul acestui an a fost desemnat și constructorul care va face unul dintre cele cinci loturi ale viitoarei autostrăzi. Se va începe cu 10 kilometri din Comarnic spre Brașov, și cu alți 10 kilometri de la Brașov spre Prahova.

Firma desemnată prin licitație este deținută de de un off-shore cipriot. Autostrada Comarnic – Braşov va avea 57 de kilometri. Anul acesta ar putea fi demarate, atât construcţia lotului 2, Râşnov – Cristian, cât şi revizuirea studiului de fezabilitate pentru loturile de mijloc.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor