logo
RNTV Live

Veşti bune pentru prahovenii infectaţi cu COVID-19. Se întâmplă la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești

colectare plasmă 1
Mihai Constantinescu

Veşti bune pentru prahovenii infectaţi cu COVID-19. Se întâmplă la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova anunţă că Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești va primi un echipament complet de colectare plasmă (plasmafereză ). Acesta este util în tratarea pacienților infectați cu COVID – 19. Practic, bolnavii vor fi tratați asemeni celor din alte țări, care au implementat cu succes această terapie cu plasmă convalescentă.

Procedeul constă în recoltarea plasmei de la pacienți vindecați de noul coronavirus și după o analiza laborioasă, plasma se administrează în special pacienților în stare critică infectați cu Covid-19.
Acest aparat medical de colectare a plasmei poate fi folosit și pentru extragerea unor componente biologice, de exemplu imunoglobulinele – necesare persoanelor cu imunitate extrem de scăzută. Dacă în prezent se scot 150 ml de plasmă/ pungă, direct din sângele recoltat, folosind aparatul de plasmafereză, se pot scoate de 600ml de plasmă /pungă. Astfel, aparatul de colectare a plasmei vine în ajutor nu numai celor infectați cu Covid-19, ci și bolnavilor cu alte afecțiuni.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/comitetul-local-pentru-situatii-de-urgenta-ploiesti-a-luat-noi-masuri/?fbclid=IwAR3Nsd9DTlhxpDx5Naj0SRf2uOe13lxM2tb3_1UE_tuUrMQf39Aq7fM6XNg

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa CJ Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor