logo
RNTV Live

Veste bună pentru ploieștenii care stau la bloc. Ce noutăți intră în vigoare din septembrie

întrerupăeră furnizare apă calda si caldură
Oana Stoica

Veste bună pentru ploieștenii care stau la bloc.

Din 28 septembrie 2018, se va aplica noua lege a asociațiilor, adică Legea nr. 196/2018.

Legea care vizează funcționarea asociațiilor de proprietari va aduce mai multe schimbări.

Una dintre aceste schimbări se referă la condițiile în care se va face sistarea furnizării de utilităţi pentru un întreg bloc.

Mai exact, în cazul în care unul sau mai mulţi proprietari de apartamente nu-şi vor plăti facturile individuale, sistarea, întreruperea sau limitarea furnizării de utilităţi pentru întreg blocul vor fi interzise.

Convenţiile individuale de facturare vor putea fi încheiate la propunerea furnizorului de utilităţi, dar numai cu acordul tuturor proprietarilor de apartamente din bloc sau la solicitarea asociaţiei de proprietari.

În cazul în care asociaţia de proprietari solicită încheierea convenţiilor individuale de facturare, tot aceasta va suporta şi costurile suplimentare generate de facturarea individuală a serviciului.

Acelaşi act normativ stabileşte şi că furnizorul serviciilor va avea dreptul de a acţiona în instanţă proprietarul de apartament care nu şi-a plătit facturile.
Furnizorii vor putea da în judecată rău-platnicii după ce au trecut cel puţin 60 de zile de la termenul scadent şi cu notificarea acestora cu cel puţin şapte zile înainte de a acţiona.
Sursa: capital.ro
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor