logo
RNTV Live

Verificări riguroase la un târg din Comuna Băleni

2c47f9a7-42c5-474c-9ed1-b987f6194943
Erika Stoica

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu specialiștii din cadrul Oficiului Fitosanitar Dâmbovița, au desfășurat ieri o acțiune de verificare la un târg săptămânal din comuna Băleni, pe linia substanțelor și produselor pentru protecția plantelor.

În urma inspecțiilor efectuate, polițiștii au descoperit că două societăți comerciale comercializau produse pentru protecția plantelor, inclusiv pesticide, fără a deține autorizația necesară ca fitofarmacii și fără a avea certificat de înregistrare pentru desfășurarea activității cu astfel de produse. De asemenea, s-a constatat că o parte din aceste produse aveau termenul de valabilitate expirat.

În urma constatărilor, polițiștii au confiscat 60 de litri și 20 de kilograme de produse pentru protecția plantelor. În plus, s-a întocmit dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și traficul de produse sau substanțe toxice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor