logo
RNTV Live

Verificări la societatea Termoficare Prahova din cauza lipsei apei calde

Anunț privind oprirea apei în orașul Sinaia,  pentru remedierea unei avarii
Mihai Constantinescu

Verificări la societatea Termoficare Prahova din cauza lipsei apei calde

Primăria Municipiului Ploiești a desemnat un reprezentat să verifice dacă se realizează lucrările de revizie, anunțate de societatea Termoficare Prahova SA, la CET Brazi, lucrări ce au condus la întreruperea furnizării  apei calde în municipiul Ploiești.

Din păcate, Municipiul Ploiești nu poate face investiții sau închiria soluții termice alternative pentru că CET Brazi este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova. Mie mi se pare că aceste măsuri sunt luate împotriva ploieștenilor. Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare. 

Am invitat și săptămâna trecută conducerea ADI Termoficare Prahova, în speță președintele Consiliului Județean Prahova – Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova – Horia Tiseanu, la discuții pentru a căuta soluții viabile de a nu întrerupe furnizarea apei calde în oraș.

Niciunul dintre cei doi nu a răspuns invitației noastre. Este simplu să spui „avem încredere că va găsi Andrei o soluție”, dar este ca și cum oricare dintre ploieșteni ar plăti reparațiile în casa vecinului. Noi trebuie să găsim o soluție legală de a rezolva situația, iar cea mai simplă ar fi ca reprezentanții Consiliului Județean Prahova să execute această reparație pe banii județului, pentru că CET Brazi, subliniez din nou, este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova.

Totodată, am solicitat Veolia Energie să ne precizeze în ce condiții a fost predat CET Brazi Consiliului Județean Prahova și dacă existau probleme în funcționarea acestui cazan. Din informațiile pe care le deținem noi ar mai fi un cazan funcțional, dar,  doar din rea voință, acesta nu este folosit.

De asemenea, am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor