logo
RNTV Live

Veniturile parlamentarilor au fost majorate. Măsura scandaloasă a fost aprobată în secret

telefoane parlament
Tudor Teodora

În timp ce facturile și prețurile cresc semnificativ și viața românilor este din ce în ce mai grea, aleșii își dau singuri bani în plus. 

Este scandal în Parlament după ce aleşii şi-au acordat în plus 7.500 de lei pe lună, bani pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare. Senatorii şi deputaţii au aprobat în mare secret memorandumul pentru majorarea veniturilor. Îmsă, acestea nu sunt singurele lor beneficii. 

Parlamentarii dau impresia că au totul sub control, iar, în realitate, românii sunt din ce în ce mai îngrijorați de problemele cu care se confruntă.

Începând cu luna viitoare, vor primi ca sumă forfetară 7.500 de lei în plus, de la 28.000 de lei în plus, cât au în acest moment, la 35.500 de lei, bani pe care ar trebui să îi folosească pentru chiria de la cabinetul parlamentar, întreţinere, dar şi pentru salariile angajaţilor.

Aleşii ar trebui să aibă audienţe cu cetăţenii la finalul săptămânii, în zilele de vineri şi, uneori, chiar şi joi. Conform cetățenilor, în cea mai mare parte a timpului, cabinetele parlamentare stau închise. 

Aleşii primesc 4.600 lei pentru chirie, parlamentarii care nu au domiciliul în Bucureşti sau în Ilfov, dar şi 400 de lei diurnă în zilele de lucru. De asemenea, au gratuitate la călătoriile cu trenul, un zbor intern gratuit dus-întors pe săptămână, dar şi telefon de serviciu cu abonament.

Indemnizaţia lunară porneşte de la 18.720 de lei brut şi creşte în funcţie de poziţiile pe care le deţin parlamentarii în Biroul Permanent sau în comisii. Spre exemplu, liderii de grup primesc cu 2.000 de lei în plus, iar preşedinţii celor două camere încasează lunar o indemnizaţie de 24.000 de lei brut.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor