logo
RNTV Live

A venit și prima înfrângere, una grea!

steaua-volei-bucurie
Cristian Anghelescu

Steaua București – Tricolorul LMV Ploiești 3-0 (25-18, 25-22, 25-14)

Meciul dintre Steaua și Tricolorul, partidă contând pentru etapa a VI-a a Diviziei A1, a debutat – așa cum era de așteptat – extrem de echilibrat, echipele mergând cap la cap până la 4-4, cei care s-au desprins fiind elevii lui Bogdan Tănase, ajunși la primul time-out tehnic, 8-5. Apoi, întrucât “tricolorii” nu s-ar regăsit și scorul a ajuns la 13-8, Sergiu Stancu a solicitat timp de odihnă. Inutil, de vreme ce steliștii au ținut ritmul ridicat și au ajuns la 16-9, scorul cu care s-a intrat la cel de-al doilea time-out comercial.

Nu s-au mai întâmplat multe lucruri de consemnat de vreme ce bucureștenii au ajuns repede la 20-13, după un ritm susținut și de prestația îndoielnică a arbitrului principal, Tudorel Arbunea, brăileanul dictând măcar trei mingi la limită, doar către steliști! În urma protestului, antrenorul Stancu a fost avertizat cu cartonaș galben. Nimic nu a mai mers până la finalul setului iar gazdele au câștigat cu 25-18, în 25 de minute, liderul din Ploiești având un prim set foarte slab, poate cel mai slab din acest debut de campionat.

Următorul a fost destul de strâns, cu ploieștenii primii la time-out, 8-6. Nu a fost suficient de vreme ce gazdele au revenit și au întos repede, 11-10 și 13-11, ajungând primele la cel de-al doilea timp tehnic de odihnă, 16-14. Cu un serviciu violent dar și bine plasat, Nemeth și-au dus echipa la 18-14 și soarta setului era ca și pecetluită. Chiar dacă, ulterior, Ghimeș&Co. au redus scorul la 20-19 printr-un parțial de 3-0 și apoi 23-22, roș-albaștrii nu au scăpat prilejul să-și adjudece și cel de-al doilea set, 25-22, în 30 de minute, profitând pe final de serviciul anemic al lui Aleksic.

Setul al treilea s-a dovedit a fi și ultimul, “militarii” pornind perfect, 3-0, pe serviciul lui Kostik, obligându-l pe coach-ul Stancu să ceară timpuriu  un prim timp de odihnă. S-a ajuns la 6-3 după ce Farcaș și Centelles au servit în afara terenului iar la primul time-out tehnic scorul era 8-4.

Steaua și-a continuat pasul de defilare, 12-6 și 14-7, cel de-al doilea timp de odihnă comercial găsind-o în mare avantaj, 16-8!

Nimic nu a mai mers, scorul căpătând proporții, 21-11, serviciul aceluiași Nemeth făcând ravagii prin rarefiata defensivă a “tricolorilor”.

Setul s-a încheiat după 24 de minute, 25-14, rezultat surprinzător mai ales prin proporțiile scorului!

A fost cât se poate de clar că victoria dificilă în fața zălăuanilor de miercuri a lăsat urme mai ales în plan fizic, evoluția din acest meci cu Steaua fiind extrem de ștearsă. Ar fi de așteptat ca elevii lui Stancu să se regăsească repede, nu de alta dar peste o săptămână, la Ploiești, sosește campioana en-titre, CSM Craiova! Și nu va fi un meci deloc ușor!

Casetă

Steaua București – Tricolorul LMV Ploiești 3-0 (25-18, 25-22, 25-14)

Sala: Regimentul de Gardă „Mihai Viteazul” București. Spectatori: circa 200.

Steaua: Kostic, Cubriloo, Nemeth, Matei, Gheorghiță, Karakashev (libero). Au mai jucat: Almansa, Peric, Marko. Antrenor: Bogdan Tănase.

Tricolorul: Carrasco, Aleksic, Centelles, Ferreira, Voinea, Skundric (libero). Au mai jucat: Ghimeș, Fărcaș, Riabucka. Antrenor: Sergiu Stancu.

Cartonaș galben: Sergiu Stancu.

Au arbitrat: Tudorel Arbunea (Brăila) şi Valentin Besoi (Râmnicu Vâlcea)

Observator FRV: Angheluş Cotoanţă (Bucureşti).

În cadrul etapei mai sunt programate următoarele meciuri:

SCM U Craiova – Volei Club Caransebeş

VCM LPS Piatra Neamţ – CSM Bucureşti

Ştiinţa Bacău – Universitatea Cluj

Volei Municipal Zalău – Arcada Galaţi

Explorări Baia Mare – Unirea Dej

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor