logo
RNTV Live

A venit și prima înfrângere…

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-CHINDIA TARGOVISTE, AMICAL (14.02.2018)
Cristian Anghelescu

A venit și prima înfrângere…

Astăzi, într-un nou meci de pregătire disputat în cadrul cantonamentului de la Buftea, Petrolul a întâlnin Chindia Târgoviște, echipă de eșalon superior, în fața căreia a cedat, 1-2 (1-1), după un meci în care oaspeții au demonstrat, de multe ori, diferența de eșalon a momentului.

Jocul s-a disputat pe terenul sintetic din cadrul Centrului de Excelență Buftea pe o vreme câinoasă, precipitațiile sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare căzând pe toată durata celor 90 de minute de joc.

Antrenorul Romică Ciobanu a ales un prim 11 identic cu cel folosit la Pitești, doar atacantul Arnăutu lăsându-i locul lui Ciocâlteu.

Prima repriză

Jocul în sine a debutat furtunos, Petrolul marcând două goluri în numai trei minute, numai unul fiind, însă, valabil!

Astfel, după numai 25 de secunde, Ciocâlteu a reușit să marcheze după un balon centrat de Velisar dar asistentul a văzut ofsaid. Doar el…

La faza următoare, după o lovitură liberă executată perfect de către Andor, pe lung, Ichim a prelungit cu capul până la ANTOCHE (3) iar apărătorul venit să sprijine atacul a împins mingea în plasa fostului “petrolist”, Iustin Popescu: 1-0!

În condițiile unei presiuni constante a “lupilor”, nematerializată în ciuda raidurilor pe ambele flancuri, dâmbovițenii s-au dovedit pragmatici și au egalat în minutul 18. După un corner executat de Cherchez, portarul Avram a boxat, nefericit, până la 14 metri de unde JURJ, în plin fuleu, a trimis balonul în plasă printr-o “pădure” de picioare: 1-1!

Oaspeții au mai avut o șansă de gol, tot la o minge centrată de Cherchez, Vătavu reluând cu capul, din 6-7 metri, fără a-l putea învinge pe goal-keeperul Petrolului. Omniprezentul Jurj a mai avut o ocazie, extrem de favorabilă (36), reluarea lui din 8 metri –  din centrarea lui Florea – ocolind de puțin butul stâng!

În replică, Păun a fost egoist (37), șutând de la 20 de metri, pe direcția portarului, în locul unei pase filtrante, pe culoar, pentru demarcarea singulară a lui Ciocâlteu! Cu un minut înainte de finalul primelor 45 de minute, N. Popescu a șutat din unghi, la colțul scurt, balonul trecând razant cu butul drept!

A fost o repriză disputată în ritm alert, jucătorii fiind obligați să alerge (și) pentru a se încâlzi, cu două goluri și măcar alte 4-5 oportunități de gol, de ambele părți.

Repriza secundă

La prima acțiune de atac a târgoviștenilor din mitanul secund, profitând de o mare greșeală a lui Andor, CHERCHEZ (51) a plecat singur spre poartă și nu s-a lăsat până nu l-a executat pe Avram: 1-2!

După alte cinci minute, Ciocâlteu nu a găsit spațiul porții de la 12-13 metri, lateral dreapta.

În ultimele 25 de minute, ambii antrenori au rulat mai mulți dintre fotbaliștii loturilor, nivelul tehnic al partidei scăzând considerabil.

Putea fi 2-2, pe final, dar Arnăutu a șutat cu ochii închiși, din unghi mic, balonul ocolind poarta adversă!

Victoria dâmbovițenilor a fost una meritată, ritmul jocului, ocaziile și golurile arătând că echipa lui Nicu Croitoru se află cu două săptămâni de pregătire înaintea celei a “lupilor”.

Trebuie remarcat și faptul că Bolboașă pare a fi varianta propice pentru poarta echipei și că problema unui vârf de atac cu anvergură… lipsește!

Casetă

Petrolul Ploiești – Chindia Târgoviște 1-2 (1-1)

Stadion: Buftea. Spectatori: circa 50. Marcatori: Antoche (3)/Jurj (18), Cherchez (51)

Petrolul Ploiești: Avram – Antoche (77 Prunescu), Ichim (80 Frâncu), Olaru (80 Țicu) – Tudor Șaim (77 Catană), Chindriș (cpt), Andor (71 M. Ene), Velisar – N. Popescu (63 Lambru), Ciocâlteu (71 Cârjan), Păun (63 Arnăutu).  Antrenor: Romică Ciobanu.

Chindia Târgoviște: I. Popescu – Vătavu, Acasandrei, Ciobotariu, Martac – Pencea, M. Liviu, Jurj, Florea – Cherchez (cpt), C. Stoica. Au mai evoluat: Mirică – Șerban, Neguț, Ludușan, Ioniță, Nisipeanu, Manea, Rogoveanu, Licu, Atanase, Dumitrașcu și C. Dinu. Antrenor: Nicu Croitoru.

Meciul a fost condus de Radu Petrescu, același arbitru de la meciul cu Unirea Slobozia. Acesta a fost urmărit pe toată durata partidei de președintele CCA, grecul Kyros Vassaras (foto)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor