Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a precizat luni că valoarea punctului de amendă nu va fi afectată de majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei, care va intra în vigoare de la 1 iulie/Această măsură va fi prevăzută într-un act normativ la care lucrează în prezent Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Interne (MAI)!

“Punctul de amendă este responsabilitatea MAI. Termenul până la care trebuie să vină cu o propunere este 1 iulie, dar, așa cum a spus domnul prim-ministru, valoarea punctului de amendă nu va fi afectată de creșterea salariului minim brut. Suntem coinițiatori ai măsurii și va fi propus un act normativ; anterior a fost emisă o Ordonanță de urgență prin care valoarea punctului de amendă a rămas neschimbată”, a declarat luni ministrul Finanțelor.

Punctul de amendă este acum 165 de lei, echivalentul a 5% din salariul minim brut, și ar crește la 185 de lei odată cu majorarea adoptată de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a spus anterior că valoarea punctului de amendă va fi înghețată la nivelul actual și nu va fi afectată de majorarea salariului minim brut, dar pentru asta este nevoie de o ordonanță de urgență.

Măsurile adoptate joia trecută de Guvern, privind majorarea salariului minim la 3.700 de lei și netaxarea a 300 de lei, nu au inclus și înghețarea punctului de amendă până la sfârșitul acestui an, așa cum a anunțat săptămâna trecută premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat joi despre acest aspect, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că mai este timp până la 1 iulie pentru adoptarea acestei măsuri. „Premierul a comunicat această intenție. Dacă oportunitatea a fost decisă, mai este un răgaz până la 1 iulie pentru adoptarea unui act normativ”, a declarat Constantin. Acesta a admis că, în lipsa măsurii de înghețare a punctului de amendă, de la 1 iulie amenzile de circulație vor crește.

„Da, vorbim despre un scenariu ipotetic, dar din câte știu, punctul de amendă este 5% din salariul minim și, prin urmare, putem deduce că va suferi modificări în consecință după data de 1 iulie. Dar, repet, să ajungem acolo întâi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *