logo
RNTV Live

Valoarea alcoolemiei în sânge de la care poţi rămâne fără permis

imagine
Mihai Constantinescu

Nu consumaţi alcool dacă vă urcaţi la volan! Valoarea alcoolemiei în sânge de la care poţi rămâne fără permis.

Alcoolul la volan se numără printre cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere deosebit de grave. Oamenii legii sfătuiesc pe toti cei care vor consuma alcool să nu se urce la volanul maşinii nici măcar dacă este vorba despre o urgenţă.

Pentru a preveni astfel de evenimente acţiunile de comtrol în trafic au devenit o obişnuiţă, iar cei care vor fi prinşi că circulă cu maşina deşi sunt sub influenţa băuturilor alcoolice vor fi aspru pedepsiti.

Cei care se vor risca să faca acest lucru, trebuie să ştie că oamenii legii pot dispune suspendare dreptului de a conduce pentru 90 de zile începând cu valoarea de 0,01 grame per litru, potrivit iasitvlife.ro.

Trebuie să mai ştii şi faptul că alcoolul se elimină destul de greu din organism, adică 0,15 grame la mie pe oră. Se elimină ceva mai repede dacă persoana care a consumat alcool face exerciţii fizice sau depune efort. Se va elimina 0,20 grame la mie pe oră.

Concret, dacă vei consuma, spre exemplu, 100 de ml de vodcă, o vei elimna în trei ore. Palinca se va elimina şi mai greu, adică în aproximativ 4 ore şi 10 minute. O bere de 500 de ml se va elimina în două ore, iar 1 litru de vin se va elimina în maxim 9 ore, asta şi în funcţie de tăria lui.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor