logo
RNTV Live

Valeriu Răchită: “Vreau doar ca timpul să dovedească realitatea momentului!”

1.FOTBAL:FC PETROLUL PLOIESTI-CFR CLUJ 1-1,LIGA 1 (13.04.2012)
Cristian Anghelescu

Imediat după ce s-a anunțat că va urma o licitație publică cu strigare pentru adjudecarea mărcilor Petrolul, l-am contactat telefonic pe Valeriu Răchită, fostul jucător, antrenor și manager general al galben-albaștrilor.

Am vrut să știu dacă se ascunde ceva în spatele absenței sale din peisajul ultimelor zile și am descoperit altceva: poate lucruri mult mai importante decât cele știute până acum, precum decizia acestuia de a renunța la funcția de consilier pe probleme de sport al primarului Adrian Dobre. Sau, și mai mult, decizia de a nu participa la licitația publică cu strigare pentru adjudecarea mărcilor! Iată ce a spus, relativ succint, omul de fotbal:

„Odată cu rezolvarea de astăzi a situației legată de mărcile Petrolului, exact cum am spus de-a lungul timpului – și cred că toți cei care sunt de bună credință știu asta! – vreau să îi asigur pe toți cei care mă știu și înțeleg fenomenul la adevărata lui valoare că drumul meu în fotbalul din Ploiești va continua. Și nu oricum, ci așa cum am anunțat atunci când voi, cei la RepublikaNews și tu, la emisiunea <<Pasul la ofsaid>>, ați descris proiectul de performanță la care lucrez cu asiduitate. Este vorba despre acea Academie de Fotbal pe care am ambiția să o ridic cât pot de mult, ajutat și de un finanțator potent dar discret, de calitate, și de oameni cu inițiativă, și de părinți, și de tineri fotbaliști. O să vedeți cum, poate chiar din acest an sau dacă nu de la anul, Academia va produce! Și va produce bine!” a început Răchită.

În alt registru, parcă așteptând întrebările, acesta a vrut să vorbească și despre trecutul imediat și polemicile apărute atât în spațiul virtual cât și printre apropiații săi. Intoxicări care, spune acesta, l-au întărit și pe care vrea să le demonteze: “Poate că, una peste alta, s-a văzut cât de tare am pus eu piedică proiectului Petrolul 52! Cât m-am dat peste cap pentru a nu permite acordarea mărcilor acestei entități! Cum am vrut să fac alianță cu CSM Ploiești pentru a crea echipa municipalității! Și multe alte inepții apărute zilnic, doar-doar să-mi fie distrusă credibilitatea! Nimeni nu știe că adevărul, cât de greu și de perfid este de fiecare dată, va arăta, nu foarte târziu, cine avea interes să blameze și, mai ales, de ce! Să se înțeleagă bine, vorbesc despre avantaje materiale și sociale ale unora care se dau mari petroliști și o fac cu asiduuitate bătându-se cu pumnii în piept! Timpul va dovedi, ca de fiecare dată, că nu mint și respectivele persoane vor primi ceea ce merită, adică oprobriul suporterilor de calitate! O să repet de mii de ori dacă va fi cazul: vreau doar ca timpul să dovedească realitatea acestui moment!” a continuat interlocutorul.

Întrebat despre numele noului proiect la care va lucra, Răchită a spus: “Toate actele noii entități legată de acea academie, practic o societate, se află în progres, rezultatul urmând a avea în compunere și Asociația Sportivă Petrosport. Planul de business este conceput și adus la cunoștința finanțatorilor iar transparența va garanta succesul, veți vedea! Ieri am bătut palma, sunt foarte fericit! O să organizăm o conferință de presă, în scurtă vreme, și chiar ne dorim o mediatizare corectă, nepărtinitoare! Din Academie vor ieși elemente de viitor, sunt în stare să bag mâna în foc pentru asta! Știu ce trebuie făcut și mai știu că mă pricep la astfel de provocări! Nu vreau să se mai vorbească decât despre viitor, în acest sens voi renunța, de săptămâna viitore, la funcția de consilier pe probleme de sport al primarului Adrian Dobre! Este o decizie unilaterală, un demers impus de viitorul imediat! Nimeni nu mi-a cerut asta, este o decizie luată fără a mă consulta cu nimeni! Vreau să mă ocup exclusiv de Academie! Iar când mă ocup de ceva serios sunt complet dedicat! Vor urma trialuri, selecții, meciuri, antrenori noi, tineri de calitate, oameni de fotbal de calibru! Ca și chestie, așa, să se vadă ce tare țineam eu de banii municipalității…” a mai spus Vivi.

Am întrebat și despre mărcile acordate Petrolului 52 sau despre o eventuală relație cu această entitate. Iată ce a spus fostul manager: “Nu am fost și nu voi fi implicat, sub nicio formă, în acel proiect numit Petrolul 52! Nu voi participa la nicio licitație, așa cum se tot aud cretinități de acest gen, nu vreau să am nicio legătură cu acea structură! Chiar dacă există forță pentru acest demers, așa cum am declarat și anterior, nu o să particip la o astfel de licitație, nu vreau să se mai vorbescă despre astfel de enormități! Petrolul 52 este una, Academia este alta! Sper să fie două forțe și din asta să câștige Ploieștiul” a conchis Valeriu Răchită.

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor