logo
RNTV Live

Sute de cadre medicale din românia au primit deja vaccinul pentru Covid-19. Efecte adverse

Nou flux pentru vaccinul Johnson & Johnson, la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Vaccinul pentru Covid-19 a ajuns la cadrele medicale! Concret, 960 de cadre medicale din România au primit deja vaccinul pentru Covid-19. Procesul de vaccinare a debutat pe 27 decembrie. Prima persoană care a primit vaccinul a fost Mihaela Anghel. Acesta este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, potrivit observatornew.ro.

“Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. Vaccinarea personalului medical din cele cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 24 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie)”, se arată în informarea oficială.

Vaccinările continuă, iar serul de imunizare va fi administrat mai întâi personalului medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în România.

Pe  adeverinţa de vaccinare este trecut numele persoanei vaccinate şi informaţii despre vaccin. În acest caz, este vorba despre vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer – BIONTech. De asemenea, pe document este trecută şi data vaccinării, mai notează sursa citată.

Rata de acceptare a vaccinului

Potrivit datelor colectate de autorități, la nivelul sistemului de sănătate, rata cea mai mare de acceptare este de peste 90% în spitalele COVID. În celelalte unități medicale, aceasta este de 70% în rândul cadrelor medicale cu studii superioare și 50% în rândul celor fără studii superioare. O rată de acceptare mai mare este în cazul medicilor de familie, în jur de 80%.
Conform coordonatorului campaniei de vaccinare la nivel naţional, Valeriu Gheorghiță, o persoană vaccinată împotriva coronavirusului începe să dezvolte imunitate după aproximativ 14 zile de la momentul injectării primei doze.

Când începe vaccinarea populaţiei

În total, România ar urma să primească de la Comisia Europeană vaccin pentru imunizarea a 10,7 milioane de persoane. Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/zile-libere-de-craciun-si-revelion/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cei-mai-buni-cozonaci-se-coc-la…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mos-craciun-se-adapteaza…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbatul-care-a-provocat…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/invitati-astazi-la-concert-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor