logo
RNTV Live

Va avea loc reabilitarea râului Balasan din bazinul inferior al fluviului Dunărea

R
Constantin Corina

Râul Balasan, situat în partea de jos a bazinului fluviului Dunărea, este un afluent important al acestuia, adăpostind o bogată diversitate de viețuitoare acvatice specifice zonei de câmpie. În ciuda importanței sale ecologice, acest râu a fost puternic afectat de procesul de regularizare, determinând modificări semnificative în cursul său natural.

Cele două zone desemnate pentru acest râu sunt considerate corpuri de apă puternic afectate, principalul factor fiind schimbările hidro-morfologice survenite în cursul râului, iar din punct de vedere al calității apei, se observă o poluare difuză cu nutrienți proveniți din activități agricole.

Investiția se concentrează pe cele două segmente ale râului Balasan, cuprinse între punctele Balasan izvor – aval și Balasan aval Băilești – confluența cu Dunărea, toate situate în afara zonelor protejate.

Lucrările efectuate se desfășoară în intravilanul localităților Dobridor și Băilești, unde malurile râului sunt supuse unui proces de renaturare.

Aceste activități includ refacerea patului albiei, prin adăugarea de materiale, în principal piatră și pietriș, în albia râului, care a fost anterior regularizată.

Capacitățile ce urmează a fi realizate sunt amenajare și ecologizare albie 13,975 km din care:

  • 10 km amenajare și ecologizare râu Balasan;
  • 3, 975 km reconectare brațe moarte,
  • renaturarea malurilor 9,71 km (5670 m mal stâng și mal drept – Dobridor; 4040 m mal stâng și mal drept – Băilești).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor