logo
RNTV Live

Va ajunge laptele să coste 5 lei? Ce spune Petre Daea

62283223
Ștefan Petre

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu a dorit să precizeze o cifră privind costul laptelui în viitorul apropiat, întrebat fiind dacă prețul per litru va ajunge să coste 5 lei după aplicarea măsurii de reducere a costului acestui produs pe o perioadă de şase luni.

Social-democratul a adăugat că nu poate anticipa şi alte măsuri similare, chestionat dacă reducerea preţului ar putea fi făcută şi pentru alte produse cum ar fi carne sau alte lactate, scrie news.ro.

Petre Daea: „În primul rând este o iniţiativă a Guvernului, pentru că am avut întâlniri pe această temă la care am fost şi eu. Iată că vă dau răspunsul acesta al confirmării, faptul că am fost prezent la această întâlnire coordonată şi asistată de premier, punându-şi şi dumnealui întrebarea, la fel ca şi noi ceilalţi, ce trebuie să facem în aşa fel încât să fie bine. Am socotit şi noi şi socotim de fiecare dată, că lăcomia nu e bună, indiferent unde se află şi cine o aplică. Motiv pentru care am putut constata, prin analiză, şi am văzut că întreaga coaliţie şi oamenii politici ai României îşi pun întrebarea şi caută soluţii, pe bună dreptate.”

Ministrul nu ne poate oferi o cifră exactă legată de prețul litrului de lapte după aplicarea măsurii de reducere a preţului cu 20%.

„Sigur soluţia a prezentat-o domnul premier, iar în ansamblul acesta de măsuri sunt elementele concrete care vor fi la baza propunerii. Eu nu vreau să fac ingerinţe în activitatea altora pentru că pe acest lanţ de producţie nu se află numai Ministerul Agriculturii. Eu nu dau cifre niciodată (dacă laptele va ajunge să coste 5 lei – n.r.). Şi ştiţi de ce nu dau? Pentru că ştiu ce înseamnă cifra şi ce înseamnă propunerea acesteia şi responsabilitatea pe care o am.

Ce propun eu şi confirm, pentru că totuşi sunt ministru şi trebuie să spun clar despre ce e vorba, în şedinţa respectivă s-a luat această măsură pe care aţi pus-o în spaţiul public, prin comunicările pe care le-aţi făcut, tocmai pentru a se reduce litrul de lapte la galantar, în aşa fel încât oamenii să simtă şi ei că viaţa este mai ieftină şi să simtă şi ceilalţi care se ocupă de prelucrare, pentru că nu la producător e problema”, spune Petre Daea.

„Îmi rezerv sau nu dau acest răspuns direct că «da» sau «ba», ci pot spune foarte clar că tot timpul analizăm ce este de făcut în România şi când găsim soluţii le şi anunţăm”, încheie Daea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor