logo
RNTV Live

Urșii pun stăpanire pe Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Urșii pun stăpanire pe Prahova

Tot mai mulți urși își fac apariția în localitățile prahovene. În unele cazuri, recente, vorbim despre zone în care niciodată nu a fost semnalată prezența urșilor. Și în timp ce sălbăticiunile se înmulțesc și caută hrană în gospodăriile populației, autoritățile au la îndemână variante puține de soluționare. Împușcarea se face doar în anumite situații, de cele mai multe ori atunci când o viață de om a fost luată.

Urșii pun stăpanire pe Prahova

De câțiva ani, în Prahova, numărul urșilor a crescut alarmant. Practic sunt de cinci ori mai multe exemplare decât efectivul optim. Așa că a devenit o obișnuință prezența urșilor în localitățile de pe Valea Prahovei. În ultimele săptămâni însă, populația a reclamat apariția urșilor și în localități unde niciodată nu au existat astfel de sălbăticiuni.

AJVPS Prahova gestionează 19 dintre fondurile de vânătoare din județ. Iar probleme legate de apariția urșilor, sunt pe majoritatea. Grav este însă, că negăsind hrană în pădure, urșii au ajuns să intre în locuințele oamenilor și chiar să atace.

Sunt situații în care urșii devin agresivi și sunt un pericol pentru cetățeni. Primarii sunt cei pe care cade responsabilitatea.

Reprezentanții Asociației Vânătorilor îi sfătuiesc pe oameni să nu încerce să intervină în îndepărtarea sălbăticiunilor pentru că își pun viața în pericol.

Autoritățile recunosc că măsurile de intervenție nu sunt tocmai cele mai eficiente.

În urmă cu câteva luni, un tânăr de 17 ani a fost atacat de un urs agresiv în timp ce se întorcea de la o stână din Cornu. Ursul se pare că a fost același cu cel peste care a dat o mașină pe DN1, la începutul acestui an.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor