Urșii periculoși pot fi uciși și în afara localităților/VIDEO

Urșii periculoși pot fi uciși și în afara localităților

Primarul orașului Breaza face apel la autorități pentru modificarea legislației privind apariția urșilor în zonele populate. Și asta după ce urșii sunt zilnic văzuți localitate. Chiar dacă miercuri a fost adoptată modificarea privind uciderea urșilor nu doar în localitate, ci și în afara ei, acest lucru nu este suficient. Urșii vor continua să terorizeze populația.

Urșii periculoși pot fi uciși și în afara localităților,

cel mai verde complex reziential

Într-un interval de numai 24 de ore, la nivelul județului Prahova au fost transmise opt mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența urșilor în localitățile Sinaia și Breaza. Primarul orașului Breaza spune că într-o săptămână jumătate, 9 urși și-au făcut apariția în localitate. 

Încă de la finalul anului trecut, primarul Novac, susținut de alți 12 aleși din Prahova, au cerut modificarea legislației. Din păcate nu s-a întâmplat nimic până acum. 

Parlamentul a adoptat, în urma reexaminării cerute de președintele Klaus Iohannis, legea prin care urșii periculoși pot fi uciși și în afara localităților, nu doar în interiorul acestora. Nu este însă suficient, spune primarul orașului Breaza.

Doar în ultimele luni, un tânăr de 17 ani a fost atacat în timp ce se afla cu animalele la păscut.Un alt urs a fost lovit de un autoturism. În condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu, soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs. Ministerul Mediului derulează un proiect de 10 milioane de euro pentru estimarea populației de urs brun cu ajutorul unor metode științifice moderne. Proiectul va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor om-urs. De asemena, va avea ca razultat și onservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al specie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here