Urmează ore critice pentru aproape întreaga ţară

sursa ziare .com

Urmează ore critice pentru aproape întreaga ţară! ANM a emis un COD GALBEN de vreme rea valabil azi, în intervalul orar 09.00.21.00. Sunt aşteptate ploi torenţiale şi vânt puternic.

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.
      În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.


        În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-o-femeie-a-ars-de-vie…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa anm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here