logo
RNTV Live

Urmăriţi internaţional în SUA şi Grecia, depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii prahoveni

Petrecere transformată în balamuc, cu bătăi şi maşină distrusă
Mihai Constantinescu

Prinşi de poliţiştii prahoveni

Urmăriţi internaţional în SUA şi Grecia, depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii prahoveni.

În total este vorba despre trei bărbaţi. Doi dintrei ei erau căutaţi de autorităşile americane, iar cel de-al treilea de către cele din Grecia.

Primii doi au fost descoperiţi în Ploieşti de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale. Pe numele lor autorităţile judiciare din S.U.A au emis o solicitare de arestare preventivă în vederea extrădării, în conformitate cu Tratatul de extrădare dintre România și SUA ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 111/2008, privind comiterea de către aceștia a infracțiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acceptarea operațiunilor financiare în mod fraudulos.

Ce doi au fost conduși la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a dispus reţinerea lor pentru 24 ore, urmând să fie prezentați Curţii de Apel Ploieşti pentru a dispune asupra extrădării catre autorităţile judiciare din S.U.A.

Cel de-al treilea a fost depistat de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Biroului Urmăriri . Pe numele prahoveanului de 39 de ani era emis un mandat european de arestare, în vederea depistării, reţinerii şi extrădării, conform art. 26 din Convenţia de Aplicare a Acordului Schengen, pentru comiterea a două infracțiuni de furt în circumstanțe agravante și în formă organizată, prevăzute şi pedepsite de Codul Penal grec.

A fost prezentat Curții de Apel Ploiești, prilej cu care judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, urmând a se dispune asupra extrădării către autoritățile judiciare din Grecia.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor