Păsările flamingo au fost observate în regiunile vestice și estice ale Statelor Unite, după ce au fost forțate să se deplaseze din cauza furtunii Idalia.

Aceste păsări, despre care se presupune că vin din Mexic, au apărut inițial în Florida și au continuat să migreze spre nord, până în Ohio.

Jerry Lorenz de la grupul de cercetare a păsărilor Audubon din Florida a spus că nu a mai văzut asa ceva. Fenomenul a început în Florida după ce uraganul Idalia a trecut peste Marea Caraibilor și a lovit statul ca un uragan de categoria a treia la sfârșitul lunii trecute.

Lorenz a avertizat observatorii de păsări să fie precauți în prezența acestor păsări migratoare, punând accent pe faptul că acestea sunt stresate după trecerea prin condiții meteo extreme. În ceea ce privește viitorul lor, Lorenz este încrezător că păsările de flamingo au capacitatea de a zbura mii de mile și că cele observate în Ohio nu vor întâmpina dificultăți în a ajunge înapoi acasă înainte ca iarna să vină.

Ulterior, au existat rapoarte despre apariția lor în Georgia, Carolina și Virginia, pe măsură ce furtuna a avansat pe coastă, dar și în interiorul țării, în Tennessee, Alabama, Kentucky și Ohio.

Deși păsările sunt un simbol al statului Florida, populația lor în stat reprezintă doar aproximativ 1% din populația globală de flamingo, în mare parte din cauza vânătorii, ceea ce face observarea lor o raritate.

Cel mai îndepărtat punct spre nord la care s-au observat flamingo a fost la lacul Caesar Creek Park, în apropiere de Waynesville, în sud-vestul Ohio.

Un observator local, Jacob Roalef, a declarat că a văzut două flamingo, un adult și un pui, stând lângă malul apei, la aproximativ un picior distanță, înainte ca un câine să-i sperie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *