logo
RNTV Live

UPG Ploieşti, parteneră într-un proiect internaţional pe tema protecţiei mediului/ VIDEO

Mihai Constantinescu

UPG Ploieşti, parteneră într-un proiect internaţional pe tema protecţiei mediului.

UPG Ploieşti a devenit parteneră într-un proiect internaţional pe tema protecţiei mediului. Proiectul SMARTEnvi își propune dezvoltarea și testarea de instrumente digitale inovatoare, identificarea de metode și materiale necesare reducerii pericolelor asupra mediului și a resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată.

UPG Ploieşti, parteneră într-un proiect internaţional pe tema protecţiei mediului

La nivelul Universității Petrol-Gaze din Ploiești se află în derulare, în parteneriat cu universități din străinătate, proiectul SMARTEnvi.
În acest proiect există nouă parteneri oficiali și șase parteneri asociați din cinci țări diferite, respectiv  Turcia,  Italia,  Polonia,  Bulgaria, cărora li s-a alăturat și o singură instituție de învățământ superior din România, respectiv UPG Ploiești.

Conform reprezentanților universității ploieștene, proiectul vizează dezvoltarea și testarea de instrumente digitale inovatoare, identificarea de metode și materiale necesare reducerii pericolelor asupra mediului și a resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată.

În cadrul acestui proiect, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești este reprezentată de rectorul și prorectorul instituției, aceștia fiind responsabili cu efectuarea unor studii de caz, cum ar fi analiza de deșeu, analiza levigatului, a emisiilor și a biogazului.

Proiectul a început pe data de 1 mai și are ca termen de finalizare 31mai anul viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor