logo
RNTV Live

UPDATE/ VIDEO/ Cum s-au finalizat percheziţiile la traficanţii de petarde din Ploieşti

petarde
Mihai Constantinescu

UPDATE/ VIDEO/ Cum s-au finalizat percheziţiile la traficanţii de petarde din Ploieşti

În data de 30 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Ploiești, la persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale privind regimul materiilor explozive și contrabandă calificată. 2 mandate de aducere au fost puse în executare.
În seara zilei de 30 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au efectuat 2 percheziţii la persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale privind regimul materiilor explozive și contrabandă calificată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Ploiești.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2019 – prezent, persoanele bănuite ar fi introdus în țară, materiale pirotehnice, în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale. Totodată, persoanele în cauză ar fi deținut și depozitat aceste materiale fără respectarea prevederilor legale.

2 mandate de aducere au fost puse în executare. 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat aproximativ 950 kg de materiale pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, înscrisuri și un autovehicul, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilit în urma cercetărilor.

La activităţi au participat lucrători de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Matei Basarab Ploiești.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor