logo
RNTV Live

UPDATE – Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la IJP Prahova pentru a semna controlul judiciar

ghita sebastian – foto agerpres (Large)
Oana Stoica

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut fără urmă din data de 21 decembrie, este așteptat astăzi, 3 ianuarie 2017, la ora 10,30, la sediul IJP Prahova pentru a semna controlul judiciar. El nu s-a prezentat însă nici la ultimul termen stabilit în data de 29 decembrie. Chiar în aceeași zi, procurorii au cerut în instanţă, pentru a doua oară, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive, după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Instanța se va pronunța în acest sens în data de 5 ianuarie.

În 31 martie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus pe Ghiță sub control judiciar pe cauţiune, în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată a parlamentarului. Sebastian Ghiţă este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Foto: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor