logo
RNTV Live

UPDATE: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar cu prejudiciu de 1 milion de euro;

bucuresti
Dumitrache Catalina

PRAHOVA: LUPU MARIOARA reținută pentru 24 de ore.


Percheziţii într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar în care sunt implicaţi şi notari publici şi un avocat, si in care 16 persoane au fost prejudiciate cu peste un milion de euro. Vorbim despre infracțiuni de înșelăciune, fals intelectual, abuz de încredere sau bancrută frauduloasă, sau pe intelesul tuturor o actiune legata de procedura de faliment.

In fapt, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, pe care viitorii proprietari trebuiau sa le achite integral. Mai apoi aceleasi spatii de locuit erau instrainate prin contracte de vânzare-cumpărare către alte persoane, cu ajutorul unor notari, si ei vizati de ancheta.

In plus, un avocat din cadrul Baroului Prahova, avea o intelegere cu dezvoltatorul imobiliar, si astfel a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a putea sa declanseze procedura de faliment a dezvoltatorului. Inainte de insolventa reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu. Ca sa reuseasca acest lucru au cesionau cu titlu gratuit bunuri imobile şi chiar retrageau sume importante de bani din conturile entităţii economice.

Nu sunt primele perchezitii realizate in aceasta cauza. In martie, anul trecut, alte astfel de perchezitii au avut loc. Atunci anchetatorii explicau ca din 2018 si pana in 2022 pe durata lucrarilor nu au fost respectate avizele necesare obtinute din partea autoritatilor locale. Asa se face ca un spatiu aflat la etajul noua al imobilului a fost compartimentat, iar acolo au fost amenajate apartamente, desi, potrivit documentatiei, nu era posibil. Proprietarul cladirii din zona de sud a Ploiestiului a cerut initial primariei, spre sfarsitul anului 2020, o noua autorizatie, asta pentru ca imobilul avea destinatie de birouri. A cumparat practic autorizatia de la alt proprietar, si a trasformat blocul in spatii de locuit.

În urma audierilor care au loc și la această oră surse apropiate de anchetă ne-au declarat faptul că Marioara Lupu dezvoltatorul imobiliar vizat de ancheta a fost reținută pentru 24 de ore. Având în vedere acuzațiile aduse în acest dosar nu este exclus ca măsura să se ia similar și în celelalte cazuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Vezi și:
Percheziţii într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar cu prejudiciu de 1 milion de euro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor