Unul dintre participanții la omorul lui Adrian Kreiner contestă mandatul de arestare

adrian_kreiner_crima
Theo Tănăsescu

Prin intermediul avocatului său, unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a contestat mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Sibiu, conform informațiilor oferite de „Adevărul”.

Marian Cristian Minae, cunoscut sub numele de „Pușcărie”, a depus o contestație, iar dosarul a fost transmis pentru soluționare la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța a programat o dată de judecată pentru 28 noiembrie 2023. Surse judiciare sugerează că avocatul său va pleda pentru nelegalitatea mandatului de arestare emis de Tribunalul Sibiu.

La această instanță au fost înregistrate două dosare referitoare la propunerea de arestare a celor trei suspecți. În primul dosar, data de 24 noiembrie a fost stabilită pentru judecată, însă în intervalul dintre aceasta și prezentare, doi dintre suspecți au fost identificați în Marea Britanie.

Deoarece judecătorul desemnat inițial să soluționeze propunerea de arestare nu a putut fi contactat în timpul weekend-ului (fiind indisponibil telefonic), s-a înregistrat un nou dosar, care a fost repartizat altui magistrat. Mandatele de arestare au fost emise în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 18-19 noiembrie, la ora 2:30.

Marian Cristian Minae a fost reținut în Irlanda de Nord, în timp ce al doilea suspect, Laurențiu Ghiță, a fost localizat în Scoția. În prezent, se află în desfășurare procedurile pentru extrădarea celor doi. Cel de-al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, nu a fost încă localizat, cu cele mai recente informații indicând prezența sa pe teritoriul Belgiei.

Ilie Sitariu, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Dumbrăvița, este subiectul unei investigații pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului. Aceasta implică furnizarea de ajutor autorilor infracțiunii prin găzduire și transport, contribuind, de asemenea, la plecarea din țară a unuia dintre aceștia. Sitariu a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Anchetatorii îl acuză pe Ilie Sitariu că i-a transportat și găzduit pe cei trei bărbați care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreiner și l-au torturat, provocând astfel decesul victimei. Contestația sa a fost respinsă la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 22 noiembrie 2023.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor