Foto: thecyberexpress.com

Conform unui raport al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), mai mulți copii de vârstă școlară au raportat că au fost supuși hărțuirii cibernetice în comparație cu perioada anterioară pandemiei de Covid-19.

Conform unui studiu care a examinat hărțuirea în rândul adolescenților din 44 de țări și regiuni, printre care Anglia, Țara Galilor și Scoția, s-a constatat că 15% dintre aceștia au raportat că au fost victime ale hărțuirii cibernetice cel puțin o dată sau de două ori în ultimele două luni.

Sondajul Health Behavior in School-aged Children (HBSC), realizat pe un eșantion de peste 279.000 de persoane cu vârsta de 11, 13 și 15 ani în anii 2021/2022, indică faptul că proporția adolescenților care au declarat că au fost hărțuiți cibernetic a crescut de la 12% la 15% pentru băieți și de la 13% la 16% pentru fete, începând cu anul 2018.

În medie, în toate țările și regiunile participante din Europa, Asia Centrală și Canada, aproximativ unul din opt (12%) adolescenți au raportat că au fost agresați de alți adolescenți cel puțin o dată sau de două ori în ultimele două luni.

Conform raportului, există o “necesitate urgentă” de a instrui tinerii, familiile și școlile în ceea ce privește formele de hărțuire cibernetică și consecințele acesteia, deoarece aceasta a devenit acum o “formă dominantă de violență între egali” în rândul tinerilor.

Dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a subliniat: “Pe măsură ce interacțiunile sociale ale tinerilor s-au mutat în mediul online în timpul pandemiei de Covid-19, observăm o creștere în comiterea și experiența hărțuirii cibernetice. Este crucial să ne concentrăm acum pe combaterea violenței virtuale între egali pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tinerilor, iar hărțuirea cibernetică trebuie abordată ca o problemă serioasă în societate.”

El a adăugat: „Cu tinerii petrecând până la șase ore online în fiecare zi, chiar și mici modificări ale ratelor de agresiune și violență pot avea implicații profunde pentru sănătatea și bunăstarea a mii de oameni.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *