logo
RNTV Live

Unul din șase adolescenți s-a confruntat cu hărțuirea cibernetică, arată un studiu global

What-is-Cyberbullying
Constantin Corina

Conform unui raport al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), mai mulți copii de vârstă școlară au raportat că au fost supuși hărțuirii cibernetice în comparație cu perioada anterioară pandemiei de Covid-19.

Conform unui studiu care a examinat hărțuirea în rândul adolescenților din 44 de țări și regiuni, printre care Anglia, Țara Galilor și Scoția, s-a constatat că 15% dintre aceștia au raportat că au fost victime ale hărțuirii cibernetice cel puțin o dată sau de două ori în ultimele două luni.

Sondajul Health Behavior in School-aged Children (HBSC), realizat pe un eșantion de peste 279.000 de persoane cu vârsta de 11, 13 și 15 ani în anii 2021/2022, indică faptul că proporția adolescenților care au declarat că au fost hărțuiți cibernetic a crescut de la 12% la 15% pentru băieți și de la 13% la 16% pentru fete, începând cu anul 2018.

În medie, în toate țările și regiunile participante din Europa, Asia Centrală și Canada, aproximativ unul din opt (12%) adolescenți au raportat că au fost agresați de alți adolescenți cel puțin o dată sau de două ori în ultimele două luni.

Conform raportului, există o “necesitate urgentă” de a instrui tinerii, familiile și școlile în ceea ce privește formele de hărțuire cibernetică și consecințele acesteia, deoarece aceasta a devenit acum o “formă dominantă de violență între egali” în rândul tinerilor.

Dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a subliniat: “Pe măsură ce interacțiunile sociale ale tinerilor s-au mutat în mediul online în timpul pandemiei de Covid-19, observăm o creștere în comiterea și experiența hărțuirii cibernetice. Este crucial să ne concentrăm acum pe combaterea violenței virtuale între egali pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tinerilor, iar hărțuirea cibernetică trebuie abordată ca o problemă serioasă în societate.”

El a adăugat: „Cu tinerii petrecând până la șase ore online în fiecare zi, chiar și mici modificări ale ratelor de agresiune și violență pot avea implicații profunde pentru sănătatea și bunăstarea a mii de oameni.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor