logo
RNTV Live

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a devenit membru în cadrul rețelei INSEN

persoane evacuate UPG
Mihai Constantinescu

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a devenit membru în cadrul rețelei INSEN – International Nuclear Security Education Network din cadrul Agenției Internaționale pentru Energia Atomică – IAEA cu sediul la Viena, Austria. Solicitarea de înscriere în acest prestigios consorțiu a fost transmisă de către Rector, prof. habil. dr. ing. Dinu Florinel și de conducerea Departamentului Automatică, Calculatoare și Electronică, departament cunoscut pentru preocupările în domeniul securității informatice și fizice a sistemelor din infrastructurile critice din domeniul energiei.

   Activitatea Universității Petrol-Gaze din Ploiești în cadrul rețelei INSEN va fi coordonată de rector prof.  habil. dr. ing. Dinu Florinel, iar de activitatea  în domeniul securității infrastructurilor critice este  responsabil conf. dr. ing. Pricop Emil, directorul Departamentului Automatică, Calculatoare și Electronică.

 INSEN – Rețeaua Internațională de Educație în domeniul Securității Nucleare a fost înființată în 2010 de către Agenția Internațională pentru Energia Atomică (IAEA)  și își propune să consolideze securitatea nucleară globală prin dezvoltarea, partajarea și promovarea excelenței în educația în domeniul securității infrastructurilor nucleare. Participarea în cadrul rețelei deschide colectivului de la Departamentul Automatică, Calculatoare și Electronică de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești oportunități pentru desfășurarea de activități de cercetare științifică și de pregătire a materialelor educaționale în domeniul securității informatice și fizice a infrastructurile critice din domeniul energiei nucleare, în colaborare cu alte colective ale universităților membre INSEN.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

comuniat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor