Parlamentul European și statele membre UE au ajuns la un acord în cursul zilei de marți, cu privire la interzicerea distrugerii articolelor de îmbrăcăminte nevândute.

De asemenea, s-au angajat să facă din produsele sustenabile noua normă în Uniunea Europeană, având ca obiectiv prelungirea duratei de viață a acestora și facilitarea proceselor de reparare și reciclare. Această decizie a fost transmisă de AFP și preluată de Agerpres.

La data de 30 martie 2022, Comisia Europeană a prezentat Regulamentul privind proiectarea ecologică a produselor sustenabile (ESPR), ca parte a Planului de acțiune al Comisiei în cadrul Pactului verde european, concentrat pe economia circulară.

A venit timpul să punem capăt modelului «atrage, fabrică, aruncă» care este atât de nociv pentru planeta, sănătatea şi economia noastră. Noile produse vor fi concepute într-o manieră care să fie benefică pentru toţi, care respectă planeta şi protejează mediul”, a declarat raportorul Alessandra Moretti, membră a grupului S&D.


Markus Beyrer, directorul general al BusinessEurope, a salutat potențialul Regulamentului privind dezvoltarea ecologică de a crea o piață solidă pentru produsele circulare și de a accelera tranziția. Cu toate acestea, acesta a exprimat îngrijorarea că cerințele în materie de informații ar putea fi dificil de îndeplinit și ar putea genera costuri suplimentare pentru companii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *