logo
RNTV Live

Unitățile de învățământ, pregătite pentru debutul noului an școlar?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Unitățile de învățământ, pregătite pentru debutul noului an școlar?

Peste mai puțin de trei săptămâni, elevii se vor întoarce în bănci. Primăria Ploiești aproape a finalizat lucrările de reparații și întrețineri curente, așa că toate unitățile de învățământ vor fi pregătite pentru debutul noului an școlar. Există însă și excepții. La Colegiul Național Ion Luca Caragiale, lucrările de restaurare a fațadei abia au început și vor dura 2 ani.

Unitățile de învățământ, pregătite pentru debutul noului an școlar?

Reprezentanții municipalității au alocat fonduri anul acesta, atât pentru reparațiile curente din școli, dar și pentru eficientizarea energetica a unor unități de învățământ și reabilitarea lor. Mai mult, unele fațade au căpătat culoare și un aspect diferit față de trecut.

Chiar dacă procesul de învățământ nu va fi afectat, la Colegiul Național Ion Luca Caragiale lucrările nu se vor încheia prea curând. Vorbim de un proiect amplu de restaurare a monumentului istoric, lucrări ce se vor desfășura însă doar la exteriorul clădirii.

Restaurarea clădirii colegiului Național Ion Luca Caragiale costă aproximativ 6 milioane de lei, bani obținuți prin credit. Imobilul a fost construit în perioada 1926 – 1936, după planurile și sub supravegherea arhitectului Toma T. Socolescu, și se află în zona de rezervație istorică şi arhitecturală a Ploieștiului, fiind un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, înscris în lista monumentelor istorice ale județului Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor