Centenarul Unirii sărbătorit la Valea Călugărească
Elevii Școlii „Ion Ionescu” , în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Valea Călugărescă, au organizat Concursul “Centenarul unirii şi Valea Călugărescă” .
Pentru a premia câştigătorii, dar şi pentru a oferi comunităţii locale ocazia de a aprecia activităţile în care elevii şcolii sunt implicaţi, a fost organizat, sâmbătă, 5 mai, la Căminul Cultural din localitate, spectacolul: “Uniţi pentru un zâmbet de copil!”.
Prezent la eveniment, primarul localității, Vasilică Neacşu, care a pregătit copiilor şi o surpriză.
Elevii au oferit celor prezenţi momente artistice dedicate Marii Uniri.
Iată mesajul integral postat pe pagina de facebook a Căminului Cultural din Valea Călugărească:
CENTENARUL UNIRII ŞI ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ION IONESCU” COMUNA VALEA CĂLUGĂREASCĂ – O POVESTE PENTRU OAMENI
Pentru România, anul 2018 are, aşa cum ştim cu toţii, o semnificaţie specială. Se împlinesc 100 de ani de la finalizarea Primului Război Mondial , “marele război” cum a fost supranumit, care a lăsat în urmă milioane de morţi, răniţi şi dispăruţi.
Pentru a marca acest moment deosebit din istoria naţională, Şcoala Gimnazială “Ion Ionescu” Comuna Valea Călugărescă, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Valea Călugărescă, au organizat Concursul “Centenarul unirii şi Valea Călugărescă” .
Pentru a premia câştigătorii, dar şi pentru a oferi comunităţii locale ocazia de a aprecia activităţile în care elevii şcolii sunt implicaţi, a fost organizat, sâmbătă, 5 mai, la Căminul Cultural din localitate, spectacolul: “Uniţi pentru un zâmbet de copil!”. Am fost onoraţi de prezenţa domnului primar Vasilică Neacşu, care a pregătit copiilor şi o surpriză, a membrilor Consiliului Local, a Domnului director al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie, alte personalităţi ale comunei, doamna director, prof. Viorica Mincu, dar cel mai important, părinţi şi bunici.Domnul consilier Petre Gabriel, este cel care a asigurat premiile pentru câştigători şi a sprijinit logistic desfăşurarea concursului. Dorim să-i mulţumim pentru implicare.
Elevii şcolii au organizat alături de profesorii şi învăţătorii lor (Croitoru Ana-Maria, Vlad Andreea, Meica Alexandra, Bojoagă Gina, Olteanu Zinca, Moraru Roxana, Soare Gheorghe, Ioniţă Velorica, Cojocaru Mirela, Dumitra Roxana, Enache Daniela, Radu Gilica, Dobrică Viorica şi Mateescu Cristina) standuri cu vânzare a obiectelor confecţionate chiar de ei, dulciuri, produse artizanale. Mai mult, elevii au oferit celor prezenţi moment artistice legate de Marea Unire şi nu numai.
Ţinem să le mulţumim Cătălinei Andrei şi Danei Dorneanu, pentru colaborare şi pentru implicarea lor în programul artistic, dar şi în celelalte activităţi pe care şcoala noastră le desfăşoară