logo
RNTV Live

Unii vor, alții… mor!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

În timp ce la Ploiești se cântă prohodul sportului, iată că la Turda – localitate aflată la 30 de km de municipiul Cluj – primarul Cristian Octavian Matei a organizat o întâlnire cu oameni cheie din mediul de afaceri local și oficiali ai echipei de handbal Potaissa Turda. Motivul? Ați ghicit: găsirea unor soluții privind susținerea sportului de performanță la Turda! Întâlnirea a constituit cadrul perfect legal pentru crearea unei legături între clubul de handbal și mediul de afaceri, astfel încât bugetul local să fie degrevat de prea marile cheltuieli ce implică susținerea echipei emblematice a urbei, Potaissa! Primarul Matei a declarat în plenul reunit că atât Consiliul Local Turda cât și societățile la care Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Turda este acționar, vor sprijini financiar echipa de handbal.

Inițiativa, considerată un mare câștig pentru oraș, pentru sport, a demonstrat că implicarea factorilor locali, a primarului, a politicienilor, chiar poate ajuta fenomenul sportiv. Că o astfel de echipă cu ștaif precum Potaissa nu va fi lăsată să moară! S-a opinat că exemplul dat de reorganizarea finanțării echipei feminine de baschet U-Farmec Cluj – unde un număr de peste 40 de sponsori contribuie la bugetul echipei – este rețeta cea mai de succes, aplicabilă imediat și la Turda.

Nu mai este nicio noutate, la echipa din Cluj, conducerea clubului de baschet a ales să furnizeze sponsorilor și opiniei publice rapoarte detaliate ale modului cum sunt cheltuiți banii la club, oricine dintre cei interesați putând vedea exact care a fost destinația tuturor sumelor investite!

La noi, într-un oraș de cinci ori mai mare după numărul locuitorilor și de cincizeci după puterea economică, aleșii nu mai știu cum să facă să tragă obloanele de frica DNA-ului! Convinși că nu există oportunități ca municipalitatea să contribuie – ca și până acum! – la susținerea activității sportive! Lăsând să se ducă de râpă echipe întregi de volei, baschet sau handbal, sporturi la care Ploieștiul era recunoscut drept orașul campionilor! Și fără să găsească soluții pentru a depăși un blocaj total care va duce la ireversibilul deces al sportului…

Ce s-a întâmplat? De ce vreți ca orașul nostru să ajungă paria României? Cine are de câștigat din această decizie dementă de a sugruma sportul? Nu mai aveți niciun Dumnezeu? Dacă nu vă pricepeți – cum se și observă! – înaintați-vă demisiile și lăsați-i pe alții să hotărască pentru binele fenomenului! Asumându-și, implicit, și deciziile fără să se cramponeze de frica ancestrală de a ajunge să dea cu subsemnatul!

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor