logo
RNTV Live

Unde se găsesc cei mai periculoşi şoferi din ţară! Rişti să te alegi cu maşina praf!

Unde se găsesc cei mai periculoşi şoferi din ţară! Rişti să te alegi cu maşina praf!
Mihai Constantinescu

Nu mai este de mult o noutate că şoferii din ţara noastră nu sunt cei mai ponderaţi din lume şi că nu dau dovadă de prea mult “calm englezesc”, atunci când sunt la volan. Dar dacă în unele zone se circulă civilizat, sunt şi unele extrem de periculoase. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut un studiu cu privire la frecvența daunei și valoarea medie la polițele RCA, în funcție de vârsta asiguratului, puterea motorului și locul înmatriculării.

În topul frecvenței daunei, adică cei mai periculoşi sunt bucureștenii (6,78%), apoi constănțenii (6,40%) și ieșenii (6,27%).

La polul opus, adică cei mai civilizaţi în trafic, cu frecvenţele minime ale daunelor s-au întâlnit în cazul mașinilor înmatriculate în Harghita (2,84%), Covasna (3,15%) și Sălaj (3,42%).

În ceea ce privește persoanele juridice, cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatriculate în Cluj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Dolj (peste 11%) iar cele mai puţine la cele din Călăraşi, Caraş Severin, Botoşani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% şi 7%).

Un raport realizat de compania de consultanță Milliman, pentru ASF, arată că șoferii care produc cele mai mari daune în România sunt tineri, sub 25 de ani, care conduc mașini puternice, de peste 2.500 cmc.

sursa great news

sursa foto cancan

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor