logo
RNTV Live

Unde a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din România în acest an?

3a461bbd-5d1e-4bc0-9035-933ccda1c34b
Pantazi Bianca

În noaptea de miercuri spre joi, la stația meteo din Întorsura Buzăului, au fost înregistrate -31 de grade, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal.

Minima a fost înregistrată, potrivit meteorologului de serviciu, între orele 630-7 dimineața, iar ulterior temperatura a crescut ușor.

Gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsăturii Buzăului, indică prognoza meteo. Aceasta fiind unul dintre polii frigului din România, supranumită și ”Mica Siberie” din cauza înregistrărilor în fiecare an de temperaturi extrem de scăzute.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată oficial în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost pe 8 februarie 2005 de minus 35,8 grade, la Întorsătura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (19) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Cea mai friguroasă noapte din această iarnă: -31 de grade la Întorsura Buzăului (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor