logo
RNTV Live

Un virus informatic agresiv atacă în România. Se răspândește rapid la nivel global

Mihai Constantinescu

Un virus informatic agresiv atacă în România. Se răspândește rapid la nivel global

Scranos este virusul extrem de agresiv care ameninţă România şi care fură parolele și informațiile personale ale victimei și îi controlează activitatea pe rețelele de socializare. Acesta a fost descoperit de către specialiștii de la Bitdefender. România este ţara cea mai  afectată dim lume.

Potrivit Bitdefender, atacatorii pun la dispoziția altor atacatori dispozitivul victimei ca să îi livreze și alte amenințări.

Odată instalat pe sistem, Scranos se ascunde cu ajutorul unui rootkit (un driver software) și poate spiona victima până în cele mai mici detalii. Astfel, amenințarea poate extrage datele de acces la diverse site-uri din browsere precum Google Chrome, Chromium, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer, Baidu Browser și Yandex, poate sustrage datele de plată din pagini de internet precum Facebook, Amazon și Airbnb, dar și să trimită cereri de prietenie și mesaje cu linkuri infectate de pe contul de Facebook al victimei sau să o aboneze la diferite canale de YouTube. Dintre canalele de YouTube promovate de către atacatori și monitorizate de Bitdefender, unul a strâns peste 3.100 de abonați într-o singură zi.

Citeşte continuarea AICI

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor