Un urs a fost împușcat de primar după ce a mâncat o căprioară în municipiul Sfântu Gheorghe.

După o primă etapă de căutări nereușite, care a durat trei ore și la care au participat jandarmii, medicul veterinar și primarul, animalul a fost împușcat în timp ce se hrănea cu o capră.

Anunțul a fost făcut joi de primarul Antal Arpad:

Ieri, în jurul orei 18:00, am părăsit primăria pentru a inspecta orașul. Eram între Chilieni și Coșeni când, la 18:35, am primit mesajul RO-ALERT privind ursul. Am colaborat cu jandarmii și medicul veterinar, căutând ursul în tufișurile de la Chilieni timp de trei ore.

L-am găsit și identificat, dar nu l-am prins. Apoi, când am ajuns acasă, am fost informat că ursul a fost identificat din nou, mâncând o capră. Ne-am întors rapid și l-am capturat.

Decizia nu a fost ușoară, dar era necesară pentru siguranța comunității. În prima fază, ursul a fost tranchilizat de medicul veterinar, dar am decis să fie adormit definitiv, având în vedere pericolul pentru oameni și bunurile lor.

”În prima fază (ursul) a fost tranchilizat de medicul veterinar, dar după aceea primarul decide, deci era responsabilitatea mea. După ce am parcurs ce scrie în lege, (…) am luat decizia să fie adormit definitiv. Nu a fost o decizie uşoară”, a declarat Antal Arpad.

Nu acesta este ursul pe care îl dorim în comunitate, iar aceste incidente nu reprezintă turismul pe care îl dorim, adauga primarul.

Miercuri dimineață, cetățenii au fost avertizați despre prezența ursului, iar acesta este al doilea urs împușcat în oraș din vară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *