logo
RNTV Live

Un urs a atacat un cioban la Vâlcănești. Jandarmii au avut șapte intervenții legate de atacurile animalelor

Atac al urșilor la Comarnic! Un bărbat a ajuns la spital
Oana Stoica

A fost un week-end agitat în Prahova.

Animalele sălbatice au atacat și au creat probleme în mai multe localități.

Un cioban în vârstă de 40 de ani și-a văzut moartea cu ochii. Omul era cu oile în zona Vâlcănești când a fost atacat de un urs.

Fiara l-a mușcat de genunchi, dar bărbatul a avut noroc cu câinii de la stână. Aceștia au alungat ursul înainte ca acesta să-l sfâșie pe cioban.

Jandarmii prahoveni au intervenit în acest caz dar și în altele legate de atacurile animalelor sălbatice.

Șapte atacuri într-un week-end.

Jandarmii IJJ au intervenit în acest week-end în  Vâlcănești, Breaza, Bușteni și Azuga, având 7 intervenții, toate urmare a unor apeluri pe numărul unic 112.

În Breaza au ajutat la alungarea unui urs ce se plimba pe străzile din oraș. Tot IJJ a intervenit și în Bușteni și Azuga pentru îndepărtarea unei ursoaice cu un pui, respectiv a unei vulpi ce intrase în curtea unui imobil.

Ieri, jandarmii au intervenit în stațiunea Bușteni după ce un porc mistreț, ce s-a apropiat prea mult de gospodăriile din localitate, a fost sfâșiat de mai mulți câini. Cadavrul mistrețului a fost ridicat de reprezentantul Ocolului Silvic Azuga.

Tot în Bușteni, în jurul orelor 22.40, și-au făcut apariția la tomberoanele de pe str. Cezar Petrescu, 7 ursi fiind necesară intervenția jandarmilor pentru alungarea acestora.

Astazi, jandarmii au fost iar în alertă. Au fost solicitați în stațiunea Busteni, în zona Telecabinei, unde un alt exemplar de porc mistreț a fost muscat de mai mulți câini. La fața locului s-a prezentat reprezentantul fondului de vânătoare care a ridicat cadavrul porcului mistreț.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor