Un titlu neașteptat, „Pasărea Secolului”, a fost conferit unei păsări care își manifestă un comportament neobișnuit, vomitându-și penele

M2RmZWIwMzI3ZjkwYzA1OTI3ZTIxNDEyMTc=.thumb
Constantin Corina

Puteketeke, o pasăre cu un comportament extrem de ciudat a câştigat titlul pentru „Pasărea Secolului” în Noua Zeelandă

Competiția anuală “Pasărea Anului,” redenumită “Pasărea Secolului” în 2023 pentru a marca centenarul organizației de mediu Forest&Bird, a fost câștigată de pūteketeke, o pasăre cu creastă portocalie din Noua Zeelandă.

Comedianul John Oliver a exploatat o deficiență în sistem, organizând o campanie pentru această pasăre, inclusiv apariții la show-uri TV și instalarea de bannere în diverse capitale.

Acest lucru a generat controverse, cu promotorii altor păsări denunțând manipularea și îndemnând la votarea altor specii. Cu peste 350.000 de voturi din 195 de țări, sistemul a avut probleme de verificare și a întârziat anunțarea rezultatelor cu două zile.

Pūteketeke a câștigat în mod covârșitor, provocând reacții mixte în Noua Zeelandă, iar câteva mii de voturi au fost descalificate ca frauduloase. Campania lui John Oliver a fost criticată pentru afectarea integrității competiției, însă pūteketeke, o specie vulnerabilă, a fost recunoscută pentru caracteristicile sale unice și comportamentul distinctiv.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor