Un SPP-ist din Prahova, trimis în judecată după ce a ucis un om la o partidă de vânătoare

angajare

Un SPP-ist din Prahova a fost trimis în judecată după ce a ucis un om, la o partidă de vânătoare. Este vorba mai exact despre Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecție și Pază — Biroul Prahova. Acesta se afla la începutul anului 2012 pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, aparținând Romsilva — Ocolul Silvic Ploiești, la o partidă de vânătoare organizată. Acesta a participat la vânătoare fără a avea calitate de vânător cu acte în regulă. În timpul evenimentului, acesta a împușcat mortal o persoană, folosind o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„În ziua de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16:40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, judeţul Prahova, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu (aparținând ROMSILVA, filiala Prahova, Ocolul Silvic Ploieșți), la o partidă de vânătoare organizată, inculpatul Soare Petre, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei. Menționăm că inculpatul a deținut arma de vânătoare menționată fără a avea dreptul. Totodată, acesta a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

În vederea stabilirii stării de fapt, în cauză s-a procedat la audierea mai multor persoane, la confruntarea acestora și s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Militar București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat  al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie

sursa foto pressalert.ro(foto ilustrativă)

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here