logo
RNTV Live

Un şofer de TIR a devenit erou după ce a oprit în mijlocul autostrăzii pentru a salva viaţa unui coleg şofer de camion. Gestul său altruist a fost recunoscut de către poliţie, care l-a numit “erou”

acc-tir-5
Constantin Corina

Un șofer de TIR din Germania a fost recunoscut ca erou și a primit un premiu din partea poliției pentru actul său de curaj după ce a salvat viața unui alt șofer, în mijlocul traficului

Întreaga aventură a avut loc pe autostrada A2 din Germania, în apropierea orașului Hannover. Șoferul Stefan Erdmann, în vârstă de 55 de ani și cu o experiență de 35 de ani la volan, a observat cum un alt camion încetinește inexplicabil în mijlocul traficului. După câteva momente, camionul a început să devieze ușor spre dreapta.

Realizând imediat că ceva nu era în regulă cu șoferul acelui camion, Erdmann nu a ezitat. A oprit imediat TIR-ul său în mijlocul autostrăzii, a tras frâna de mână și a alergat spre camionul celuilalt șofer. A deschis ușa camionului și a urcat în mers, reușind să oprească vehiculul într-un refugiu. Apoi, i-a acordat primul ajutor colegului său șofer și a alertat autoritățile. Întreaga scenă a fost capturată de camera de bord a TIR-ului condus de Erdmann.

Până când echipele de intervenție au ajuns la fața locului, șoferul aflat în dificultate era în afara oricărui pericol. Polițiștii prezenți au fost impresionați de gestul curajos al lui Erdmann, unul dintre aceștia declarând că ar merita titlul de “Erou al Germaniei”. Înainte de a primi o astfel de distincție, Erdmann a fost premiat de polițiști pentru curajul său.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a salvat viața șoferului aflat în pericol, Erdmann a rămas cu un sentiment amar. El a dezvăluit că a fost profund deranjat de reacția nepăsătoare a altor șoferi care au trecut pe lângă camionul care se deplasa practic singur, ignorând potențialul pericol și tragedia iminentă ce ar fi putut avea loc pe autostradă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor