Agricultura ecologică prinde teren în Prahova. Asa se face că, la nivelul Direcției pentru Agricultură Județeană Prahova, anul trecut, erau înregistrați 167 de operatori ecologici, dintre care 93 producători agricoli, 28 distribuitori, 21 procesatori, 5 exportatori și 2 importatori. Culturile ecologice includ arbuști fructiferi (cătină, afin, zmeur), pomi fructiferi (pruni, meri), legume, plante tehnice, aromatice, viță de vie și apicultura, cu peste 2.850 familii de albine certificate ecologic.

Ministerul Agriculturii definește agricultura ecologică ca un sistem de producție care exclude utilizarea organismelor modificate genetic, fertilizanților și pesticidelor de sinteză, și se concentrează pe producerea de hrană proaspătă și autentică, în armonie cu mediul.

În România, controlul și certificarea produselor ecologice sunt asigurate de organisme private, aprobate de Ministerul Agriculturii. Produsele certificate ecologic sunt etichetate cu sigla „ae” – agricultură ecologică – garantând respectarea regulilor stricte de producție și procesare, oferind astfel încredere deplină consumatorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *