logo
RNTV Live

Un român emigrat în Canada îsi face publică opinia despre situația din țara de adopție: “Nu mai este oportun să părăsești România”

https___www.gandul.ro_wp-content_uploads_2024_03_roman-canada-e1710951363496
Constantin Corina

Un român care a emigrat în Canada acum șase ani postează pe o rețea de socializare despre costurile considerabile pe care le suportă pentru a-și menține un nivel de trai decent în noua sa țară.

În acest context, el îndeamnă românii să analizeze cu atenție decizia de a se muta în Canada.

Locuind în Calgary, românul relatează că în ultimii ani costul chiriei s-a dublat. El explică că o familie cu doi copii trebuie să plătească acum între 2.500 și 3.000 de dolari canadieni lunar, în timp ce înaintea pandemiei de COVID, chiria nu depășea 1.700-2.000 de dolari canadieni.

Înainte de pandemie, chiriile erau destul de accesibile, poți să închiriezi o casă în jur de 1.500-1.700 de dolari, maxim 2.000 de dolari. Acum, pentru a închiria o locuință, trebuie să ai între 2.500 și 3.000 de dolari. Este extrem de dificil să găsești o locuință. De asemenea, trebuie să iei în calcul și depozitul, care costă la fel de mult ca o lună de chirie, sau chiar dublu”, a explicat românul.

În plus, se adaugă facturile pentru electricitate, gaz și taxa de gunoi, care pot fluctua între 400 și 700 de dolari pe lună, precum și costurile cu combustibilul, care se pot situa între 500 și 1.000 de dolari pe lună, în funcție de distanța parcursă lunar.

Conform relatării românului, mașina este o necesitate în orașul său de reședință, deoarece sistemul de transport public nu este bine dezvoltat. Potrivit românului, costurile alimentelor au crescut considerabil în Canada în ultimii ani.

“Mâncarea pentru o familie cu doi-trei copii te poate costa între 1.800 și 2.500 de dolari pe lună. Bine, există persoane care sunt mai economice și cheltuie cu 100-200 de dolari mai puțin decât media. Totuși, indiferent, ai nevoie de aproximativ 2.000-2.500 de dolari”, a explicat el.

În concluzie, românul îi sfătuiește pe conaționalii care iau în considerare o eventuală mutare în Canada să fie conștienți și de alte costuri în afara celor menționate de el și să reflecteze “de două-trei ori” înainte de a lua o astfel de decizie.

Reflectați de două-trei ori înainte de a lua decizia de a pleca. Nu mai este o opțiune viabilă să emigrați din România. Poate că era în anii ’90, dar acum nu mai este cazul. În cazul în care totuși doriți să vă mutați, analizați cu atenție situația. Există mulți impostori și persoane care vă vorbesc despre Canada. Aceștia încearcă să profite de pe urma voastră și vă manipulează. Eu cunosc realitatea vieții în Canada, iar costul acesteia este foarte ridicat. Pentru a duce o viață normală și decentă în Canada, aveți nevoie de 6.000-7.000 de dolari lunar”, afirmă el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor