Foto: ego.ro


Pe malul Mării Adriatice, un chef român impresionează italienii cu abilitățile sale culinare. Într-un restaurant care aduce aminte de simboluri ale României

Într-un restaurant cu stele Michelin, bucătarii sunt artiștii care, de pe scena lor, completează opera. Richard Abou Zaki este regizorul, devenind recent cel mai tânăr chef bucătar din Italia recompensat cu o astfel de distincție.

Avem 7 mese, două dintre ele la masă cu șef de bucătărie, aceasta a fost o noutate adăugată acum un an. Ne-am inspirat de la Coloana Infinitului a lui Brâncuși, pentru a aduce și un element național„, a declarat Richard Abou Zaki.

Un preparat care a uimit juriul pretențios este înghețata cu stridie. „Într-o farfurie, nu doar mănânci, ci primești și un mesaj, o tehnică, o gândire, o idee. Aceasta este ceea ce mă fascinează cel mai mult în mâncare – să fie și pentru inimă”, a declarat Richard Abou Zaki.

Cel mai dificil lucru pentru mine, în acest moment, este să păstrez echilibrul și claritatea pentru a conduce totul. Am avut norocul să călătoresc în întreaga lume și să învăț mereu ceva nou„, a declarat Richard Abou Zaki, chef bucătar.

Experiența sa de 7 ani în restaurante cu 3 stele Michelin l-a ajutat mult. În prezent, are rezervări făcute până în luna august. În acest restaurant lucrează 9 bucătari, care pregătesc mâncare pentru doar 18 clienți. „Matematica gustului” continuă cu un meniu format din 10 preparate diferite.

Părinții mei și cu mine am urmărit împreună emisiunea Chefi la cuțite și ne-a impresionat profesionalismul și dedicarea sa față de această meserie. Cel mai neașteptat a fost desertul cu înghețată de stridie și fructul pasiunii, care m-a dus cu gândul la malul mării„, a declarat un client.

Am simțit atâtea arome pe care nu cred că le-aș fi putut simți altfel și m-au făcut să mă simt extraordinar„, a adăugat un alt client. Mama lui Richard a știut întotdeauna că fiul ei are norocul scris în stele.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *