logo
RNTV Live

Un pui de urs a fost salvat de salvamontiști, în Cheile Vârghișului

348621866_930488731535759_8561454125051276088_n
Constantin Corina
Un pui de urs lăsat singur de mama sa a fost salvat de salvamontişti, în Cheile Vârghişului, şi a fost preluat de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, urmând ca, după ce va fi îngrijit de veterinari, să ajungă în Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani din munţii Hămaş, relateaza Digi24.

„În timpul serviciului de weekend, membrii echipei noastre au observat un alt pui de urs abandonat. Puiul de urs, uşor slăbit, a fost lăsat singur de mama sa (a cărei locaţie şi stare de sănătate nu sunt cunoscute) timp de o noapte întreagă. După ce incidentul a fost semnalat, la instrucţiunile Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), echipa noastră a adus puiul de urs din Cheile Vârghişului şi l-a predat personalului agenţiei. După ce a primit puiul de urs, acesta a fost transportat la Târgu Mureş, unde va fi supus unei serii de examinări medicale”, se arată în postarea de pe Facebook.

„Colegii de la Salvamont au găsit puiul de urs lăsat singur, deci nu a apărut mama nici după o zi şi era clar că nu se va reîntoarce, nu ştim ce s-a întâmplat cu ursoaica. Ei (salvamontiştii – n.red.) l-au coborât de pe copac, era căţărat pe un copac, şi după aia l-am preluat noi şi l-am transportat la cabinetul celor de la Vets4 Wild de la Târgu Mureş. (…) În cazul acesta, după câteva zile de supraveghere şi îngrijire, va ajunge la centrul de la Bălan, pentru reabilitarea urşilor orfani. (…) Era într-o stare slăbită, este un pui de aproximativ patru luni, femelă, după cum a observat medicul veterinar. Era slăbită, dar mânca şi sperăm să fie în regulă, nu arăta niciun alt semn de rană sau boală”, a declarat Demeter László, pentru Agerpres.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor