MSN

Puiul de castor născut la Londra ar fi primul după sute de ani. Consiliul Enfield a început programul de reintroducere a castorilor din Londra în 2022 pentru a aduce castorii înapoi în capitală.

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai larg de salvare și de management natural al inundațiilor.

Colegiul Capel Manor, cu sfatul Beaver Trust, va captura tânărul castor pentru a-i face un control amănunțit de sănătate cu un veterinar cu experiență în animale exotice și pentru a-i confirma sexul, care în acest stadiu rămâne nedeterminat.

Castorii au fost vânați până la dispariție în Anglia, dar au fost reintroduși recent în unele zone din țară.

Membrul cabinetului pentru mediu al consiliului Enfield, Rick Jewell, a declarat:

„Munca grea a castorilor pentru a crea un ecosistem natural de zone umede va contribui la o apărare excelentă împotriva inundațiilor, protejând zona locală și sute de case de inundații în aval, în sud-estul cartierului. , încurajând în același timp biodiversitatea”.

Managerul colecțiilor de animale de la Capel Manor College, Meg Wilson, a declarat:

„Suntem încântați [de] această nouă sosire. Am văzut evoluțiile în care sunt [implicați] castorii și îmbunătățirile pe care le-au adus zonei umede. Acum ne concentrăm eforturile noastre de a colecta date, care sperăm că vor oferi dovezi suplimentare despre efectele pozitive pe care le au castorii asupra mediului.”

După cum se menționează într-un comunicat al Colegiului Capel Manor, școala credea că castorul său a fost însărcinat la începutul anului 2023 și că, cuplul de castori a fost „extrem de activ în ultimele câteva luni, extinzându-și casa cu cupolă considerabilă și doborând mai mulți copaci, inclusiv o salcie, care va răci prin tulpini noi”.

„Digurile sunt, de asemenea, vizibile pe site, un semn că, castorii se descurcă bine și fac din Enfield casa lor”, se arată în comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *