Un proprietar din Bihor și-a ținut câinele nemâncat si nebăut luni întregi! Ce amenda a primit bărbatul?

Design fără titlu (9)
Constantin Corina

Un bărbat din Sâniob s-a ales cu o amendă uriaşă, după ce poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au găsit în curtea lui o căţeluşă înfometată, ţinută în condiţii joasnice, fără hrană şi apă.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, poliţiştii au fost sesizaţi pe 31 august, despre faptul că în localitatea Sâniob un câine era ținut în condiții terifiante, fără hrană și apă, la temperaturi ridicate.

“Polițiștii de la protecția animalelor bihoreni s-au deplasat la adresa indicată, unde au descoperit o cățelușă, de aproximativ 2 ani, de rasă comună, de talie medie, care era într-o stare de întreținere precară, nefiind îngrijită corespunzător, fiind foarte slabă“, se arată în comunicat. 

Din fericire cățelușa a fost prezentată pentru consult la un cabinet veterinar și, ulterior, dată spre adopție la o asociație de profil din județ.

Mai multe fotografii și o înregistrare video cu câinele au fost publicate, săptămâna trecută, și pe Facebook.

Proprietarul animalului a fost identificat şi găsit, fiind sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția proprietarilor şi deținătorilor de animale cu privire la obligația acestora de a le oferi animalelor un adăpost corespunzător, hrană, apă suficientă și proaspătă (cu precădere în zilele cu temperaturi ridicate), posibilitate de mișcare suficientă, în funcție de rasă, specie, îngrijire și atenție și, nu în ultimul rând, asistență medicală. Nerespectarea acestor obligații, prevăzute la  art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor