Un proiect unic de mediu si agricultura inteligenta, implementat la Ploiesti

Un proiect unic de mediu si agricultura inteligenta, implementat la Ploiesti, vine sa revolutioneze sistemul de consum sanatos. Practic, in cadrul unui hreen hub, plantele care cresc aici nu simt sub nicio forma vitregiile vremii, aflata intr-o continua schimbare. Au apa si lumina din belsug. Produsul final ajumge in cel mai scurt timp in supermarketuri.

Un retailer cunoscut a investit in proiect, gandit in  conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabila. Sistemele implementate aici sunt de ultima generatie. Sumele pentru doar doua proiecte de acest gen se ridica la 2, 2 milioane de euro.

Proiect unic de mediu si agricultura inteligenta la Ploiești

Proiectul Gren Hub este inovatia care ajuta mediul, pe de o parte, si agricultura pe de cealalta parte. Asta pentru ca toate plantele care se dezvolta aici primesc eficient si ecologic resursele de care au nevoie, pentru a se dezvolta corespunzator. Mai mult, pentru ca se afla in vecinatatea depozitului central al retailer-ului care a investit in proiect produsul final ajunge extrem de rapid, si prin costuri reduse in hypermarket-uri.

Hub ul beneficiaza de o logistica tehnica gandita la cel mai inalt standard, care sa remedizeze si problema consumului de energie, tot mai crescut din ultima perioada. Iar principalul beneficiu este ca planteze sa fie crescute in cel mai sanatos mediu controlat cu putiinta.

Asa ca domeniul agriculturii moderna, pe verticala, a fost trecut la un nivel inalt de crestere in mediul controlat, cu sisteme unice, implementate in hub-ul de la Ploiesti. Si care ajuta inclusiv ca timpul de predare a produselor sa fie scurtat extrem de mult.

Proiectul amplu urmeaza sa se extinda in mai multe zone din tara.

6597 CRISTIAN TUDOR, fondator microgreens  4.24..avem doua proiecte -4.55…decat acum zece ani Suprafaţa totală cultivată acum de microplante este de aproape 5.000 mp, dar împărţită pe mai  multe categorii.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *