logo
RNTV Live

Un profesor din Florida a bătut recordul pentru cele mai multe zile trăite sub apă

2023-05-13t212618z-1455702182-rc2sx0aciszk-rtrmadp-3-usa-underwater-hotel-record
Constantin Corina

Sâmbătă a fost cea de-a 74-a zi a locuirii lui Joseph Dituri la Jules’ Undersea Lodge. Recordul mondial anterior, stabilit de alți doi profesori în 2014, a fost de 73 de zile. Dituri plănuiește să ajungă la 100 de zile sub apă.

„Curiozitatea pentru descoperire m-a condus aici”, a scris el pe Twitter duminică dimineața. „Scopul meu din prima zi a fost să inspir generațiile viitoare, să intervievez oameni de știință care studiază viața subacvatică și să învețe cum funcționează corpul uman în medii extreme.”

Jules’ Undersea Lodge este situată în partea de jos a unei lagune de 30 de picioare în Key Largo, Florida. În timpul acesta, Dituri a studiat modul în care corpul uman reacționează la trăirea sub presiune extremă pentru perioade lungi de timp. Și nu învață doar despre el însuși, ci încă își predă cursul de inginerie biomedicală online, potrivit Universității din Florida de Sud (USF.)

Dituri, care a servit în Marina timp de aproape trei decenii și a plecat pentru a afla mai multe despre leziunile traumatice ale creierului, a emis ipoteza că sănătatea sa se va îmbunătăți din cauza presiunii crescute sub apă.

O echipă medicală face scufundări de rutină la Jules’ Undersea Lodge pentru a efectua teste pe Dituri, conform USF. Dituri a realizat o serie de teste psihosociale, psihologice și medicale, inclusiv panouri de sânge, ecografii și electrocardiograme, precum și teste pe celule stem. Un psiholog și un psihiatru documentează, de asemenea, impactul mental al trăirii într-un mediu izolat și închis pentru o perioadă lungă de timp.

În timp ce lui Dituri i-a plăcut să trăiască sub ocean, există un lucru în special care i-a ratat. „Lucru care îmi lipsește cel mai mult la suprafață este soarele”, a spus Dituri pentru Florida Keys News Bureau.
Sursa: secretulcunoasterii.ro

Sursa: cbsnews.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor